30 de setembre de 2015
30.09.2015
A partir de l'1 d'octubre

Com portar els nens al cotxe?

Una nova norma prohibeix als menors de 12 anys amb una alçada de fins a 1,35 m. utilitzar la plaça del copilot

30.09.2015 | 16:24

A partir de l'1 d'octubre els menors tenen prohibit viatjar al lloc del copilot en els cotxes particulars. Segons la Direcció General de Trànsit, nombrosos estudis han demostrat que el seient situat al costat del del conductor és el més perillós. En canvi, el més segur és el seient central de la part posterior, ja que és la zona que queda més protegida en cas de col·lisió lateral.

Així doncs, "amb la finalitat de reduir la gravetat de les lesions que puguin patir en cas d'accident" segons el Reial Decret que modifica l'article 117 del Reglament General de Circulació, els menors que mesuren fins a 1,35 metres han d'anar obligatòriament en els seients del darrere del vehicle i, a més, sempre en un sistema de retenció infantil (SRI), adaptat el seu pes i alçada. Aquests sistemes poden ser cadires amb arnès i elevadors amb i sense respatller.

La manera de fixar els SRI als seients del vehicle és mitjançant el cinturó de seguretat, o el sistema Isofix, que es compon de tres punts: dos situats entre el respatller i el seient del cotxe, i un per la part del darrere per evitar que la cadira roti.

Francisco Paz, president de la Federació Nacional de professionals de Formació viària, afirma que la prohibició que els menors viatgin a la part davantera dels cotxes va d'acord amb la normativa europea i té l'objectiu d'augmentar la protecció del menor.

Paz destaca la importància d'ancorar bé la cadireta al seient, el que evitaria una projecció davantera del menor en cas de xoc. La mala col·locació d'aquests sistemes de seguretat arriba a quadruplicar el risc de mort.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema