29 de setembre de 2015
29.09.2015
Motors dièsel EA189

Seat admet que ha comercialitzat 700.000 vehicles amb els motors manipulats

Els vehicles s'han fabricat a Martorell i a tres plantes més d'Europa i s'han venut arreu del món

29.09.2015 | 23:47
Treballadors a la planta de Martorell

Seat ha equipat un total de 700.000 vehicles amb els motors dièsel EA189, molts dels quals incorporen el software dissenyat per manipular els nivells d'emissions de gasos contaminants, tal com han confirmat fonts de la companyia a l'ACN. Aquests vehicles, fabricats a Martorell i a tres plantes més arreu d'Europa, han estat comercialitzats arreu del món i actualment SEAT està determinant quants se n'han venut a cada mercat. Les mateixes fonts han explicat que "en els propers dies" es coneixerà quins models són els afectats i quins anys es van fabricar. La companyia assegura que es posarà en contacte amb els clients per estudiar "cas per cas" els vehicles afectats.

Segons ha anat informant la companyia, dels 11 milions de cotxes afectats de tot el grup Volkswagen fins al 2013, 5 milions són de la marca Volkswagen; 2,1 de la marca Audi, 1,2 d'Skoda i 700.000 de la marca SEAT.

Seat era una de les darreres marques que quedava per saber quants vehicles va comercialitzar amb motors trucats per poder passar els controls d'emissions de gasos contaminants. Encara falta per saber, però, quants vehicles de la divisió comercial contenen motors trucats.

Aquest dilluns, Audi va anunciar que tenia 2,1 milions de vehicles afectats, dels quals 1,4 milions es troben a l'Europa Occidental -577.000 a Alemanya- i 13.000 als Estats Units. Els models que portaven els motors fraudulents són l'A1, l'A3, l'A4, l'A5, l'A6, el TT i els Q3 i Q5. Hores després, Skoda, una altra de les marques del grup, va admetre 1,2 milions de vehicles afectats.

Aquest cap de setmana passat, el ministre d'Indústria, Energia i Turisme, José Manuel Soria, va avançar que el govern espanyol reclamaria a la marca amb seu a Martorell que tornés les ajudes rebudes en concepte de vehicle eficient, al mateix temps que va afirmar disposar de la garantia del grup Volkswagen que es mantindrien les inversions de 3.300 milions d'euros.

D'altra banda, la crisi en el grup també ha afectat l'organigrama de la multinacional. Així, Matthias Müller, actual cap de Porche, s'ha convertit en el nou conseller delegat del Grup Volkswagen, després que dimecres passat presentés la dimissió Martin Winterkorn, i el fins ara president de Seat, Jürgen Stackmann, és el nou vicepresident de vendes. En el seu lloc a Seat l'ocuparà a partir de l'1 d'octubre el que fins ara era cap de vendes d'Audi, Luca de Meo.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema