Audi ha anunciat aquest dilluns que hi ha 2,1 milions de cotxes de la seva marca que estan manipulats per passar els controls d'emissió de gasos contaminants. En concret, la majoria d'aquests vehicles, 1,4 milions es troben a l'Europa Occidental i disposen del motor EU5, el mateix que duen els cotxes del Volkswagen afectats pel mateix problema. D'aquests, 577.000 pertanyen a Alemanya i quasi 13.000 es troben als Estats Units. Segons informa l'agència Reuters, els models afectats d'Audi són l'A1, l'A3, l'A4, l'A5, l'A6, el TT i els Q3 i Q5. Divendres passat, el Grup Volkswagen va fer públic que uns cinc milions de cotxes de la marca Volkswagen estan afectats pel trucatge d'emissions contaminants.

Segons el grup, alguns models d'anys concrets de la marca estan equipats amb els motor dièsel EA 189 que estan al centre de la polèmica. En són exemples la sisena generació del Golf, la setena del Passat i la primera del Tiguan. L'empresa ha recordat que tots els cotxes que compleixen la norma d'emissions EU6 d'aplicació europea no estan afectats. Això inclou les versions actuals del Golf, el Passat i el Touran.

En total, el Grup Volkswagen va quantificar en onze milions els vehicles trucats, dels quants uns cinc milions pertanyen a la mateixa marxa Volkswagen i 2,1 milions a Audi. El grup encara ha de donar a conèixer la xifra de vehicles afectats d'altres marques del grup, com Seat i Skoda.