25 de setembre de 2015
25.09.2015
Assumirà "la responsabilitat i els costos"

Volkswagen demana perdó pel cas dels motors manipulats

La companyia manté l'aposta per la fàbrica de Seat a Martorell i l'afer no afectarà la inversió anunciada de 3.300 MEUR<

25.09.2015 | 13:29
Treballadors a la planta de Martorell de SEAT

"Assegurar la confiança dels nostres clients i de tota la societat és i seguirà sent de màxima importància. Per això volem traslladar la més sincera disculpa per haver abusat de la seva confiança". Volkswagen ha dement així perdó pel cas dels motors manipulats i reitera que "treballa amb la màxima urgència per esclarir les irregularitats". La companyia està a l'espera de poder fer inventari de les marques i models afectats i diu que assumirà "tota la responsabilitat i els costos derivats de les mesures que calgui aplicar". D'altra banda, des de la filial Seat afirmen que l'afer no afectarà els plans d'inversió a la planta de Martorell, que són de 3.300 MEUR durant els pròxims cinc anys.

A través d'un comunicat, Volkswagen assegura que "tots els vehicles afectats són tècnicament segurs" i recorda que les irregularitats detectades en determinats motors dièsel "estan relacionats exclusivament amb les emissions contaminants". Es tracta d'una qüestió, diuen, que pretenen resoldre "amb la major agilitat i transparència".

Volkswagen també assegura que els nous vehicles amb motor dièsel EU6 compleixen tota normativa i recorda que "la notable diferència entre els resultats del banc de proves i l'ús real a la carretera s'ha detectat només als motors EA 189".

En aquest sentit, està previst que al llarg d'aquest divendres es facin públiques les marques, models i anys de fabricació dels vehicles afectats. Un cop fet l'inventari, la companyia prendrà les mesures que siguin necessàries per solucionar la situació. "Aquest procés portarà temps per realitzar un anàlisi de les circumstàncies i per aplicar les mesures tècniques", adverteixen.

La inversió a Martorell, garantida

D'altra banda, el president de la filiat Seat, Jürgen Stackman, va anunciar a principis de mes una inversió de 3.300 milions d'euros a la planta que la companyia té a Martorell, on també s'haurien muntat alguns dels motors fraudulents. La companyia, però encara no n'ha detallat la xifra.

La inversió anunciada es preveu destinar a projectes d'investigació i desenvolupament (I+D) durant els pròxims cinc anys. Almenys una part d'aquesta inversió anirà també a la creació de quatre nous models d'automòbil de la marca, entre ells el primer SUV compacte de Seat. La companyia assegurà que aquesta planificació es manté inalterable.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema