El desenvolupament de la nova generació del Hyundai i30 ha comportat considerables millores a tots els nivells. Una evolució que no ha fet altra cosa que consolidar encara més aquesta gamma compacta, un pilar bàsic dintre de l´oferta coreana al mercat europeu.

L'apartat de les motoritzacions ha estat un dels que han entrat en aquest procés de renovació. En aquest sentit, les alternatives de gasolina han recuperat un notable protagonisme, fins a tres alternatives entre les quals triar. D'aquesta manera, el ventall de possibilitats permet optar entre dos motors amb admissió atmosfèrica amb potències de 100 i 135 CV, i el nou GDI sobrealimentat de 186 CV amb turbocompressió amb el qual va equipat el nou i30 Turbo.

Però ha estat en l'accés a la gamma i30 on s'ha posicionat una de les principals novetats. L'anterior motor Gamma d'1.4 litres i 100 CV se substitueix amb una unitat Kappa de quatre cilindres de nou desenvolupament. Aquest propulsor d'1.352 cm3 és notablement més lleuger que el seu predecessor. Amb només 87 kg, el pes bàsic d'aquesta planta motriu s'ha reduït 14 kg, la qual cosa permet rebaixar el consum de combustible i el nivell d'emissions de CO2 (5,6 l/100 km i 129 g/km de CO2, respectivament). Pel que fa a les tecnologies d'estalvi de combustible, el nou i30 inclou dispositius com el sistema d'arrencada i parada Stop&Go (ISG) integrat, pneumàtics de baixa resistència al rodament, un sistema de gestió de l'alternador (AMS) i una «aleta aerodinàmica activa» a la reixeta davantera que redueix la resistència aerodinàmica.

Més confort

L'habitacle del nou i30 és ara més silenciós encara, amb millors nivells de soroll, vibracions i aspror per augmentar la comoditat de tots els passatgers. El sistema de direcció assistida activat per un motor de corrent altern sense ecombretes permanentment imantat s'ha actualitzat perquè la direcció sigui més precisa i millorin les característiques de conducció.

El nou i30 conserva les dimensions essencials de l'original, amb un ampli intereix de 2.650 mm i una amplària total d'1.780 mm sense els retrovisors de les portes, la qual cosa dóna com a resultat una amplitud impressionant a l'habitacle. L'espai per als ocupants dels seients davanters se situa entre els millors de la seva categoria, amb àmplies zones per al cap (1.021 mm), per a les cames (1.067 mm) i per a les espatlles (1.420 mm). La capacitat de càrrega continua sent molt competitiva 378 litres (porta posterior) i 528 litres (familiar) amb els seients posteriors en posició vertical.

El compacte coreà conserva el generós equipament que ja tenia anteriorment, que inclou elements com ara els seients del davant amb calefacció, fre d'estacionament elèctric, clau intel·ligent Smart Key amb botó d'arrencada/parada del motor, control de creuer amb funció de limitació de la velocitat, sistema de navegació amb pantalla tàctil de 7 polzades, climatitzador amb regulació de 2 zones, ràdio RDS/CD amb MP3, iPod, connexió USB i Aux, sistema de so de sis altaveus i un sostre solar panoràmic perquè la llum natural inundi tot l'habitacle.

Retocs estètics

El disseny exterior i interior s'han renovat per a aquest nou i30. Al frontal hi ha una nova reixeta hexagonal molt marcada, mentre que el perfil ha variat gràcies al disseny nou dels embellidors de les llantes (15 polzades) i les llantes d'aliatge (16,17 i 18 polzades). Els nous fars de bixenó també donen un aspecte renovat al model del 2015.

Les funcions de seguretat activa incloses són també molt àmplies i inclouen dispositius com l´ESC (control electrònic de l'estabilitat), VSM (gestió de l'estabilitat del vehicle), ABS (sistema antibloqueig de frens), BAS (sistema d'assistència a la frenada), HAC (control d'assistència a l'arrencada en pendent) per impedir el desplaçament cap enrere, i ESS (senyal de parada d'emergència), que activa el parpelleig dels llums de fre en detectar una frenada d'emergència.

En relació amb la seguretat passiva, tots els nous i30 a Europa inclouen de sèrie sis coixins de seguretat -davanter, lateral i de cortina-, al qual s'afegeix com a opció un innovador coixí de seguretat per als genolls del conductor. L'i30 de segona generació va aconseguir la qualificació màxima de cinc estrelles en les proves d'impacte Euro NCAP, i el nou i30 té la mateixa integritat estructural.

Com tots els models nous de Hyundai, el nou i30 del 2015 té el suport de l'exclusiu paquet de garantia de cinc anys sense límit de quilometratge, aplicat únicament a Europa. Així mateix, aquest programa comporta cinc anys d'assistència en carretera.