El Fiat 500 és un seductor que enamora clients de tot el món des del 1957. Aquesta atracció es va mantenir amb l'arribada del nou 500 el 2007, després d'un treball mestre per part dels enginyers de la firma italiana que, vuit anys després i amb 1,5 milions d'unitats venudes (3,8 del 500 original), renoven aquest model amb lleugeres modificacions que en mantenen l´essència però eleven si és possible el seu poder de seducció.

L'última generació de l'urbà transalpí presenta un disseny exterior i interior renovat i ofereix millores en aspectes com la tecnologia, els motors i la possibilitat de personalització. En total s'han utilitzat més de 1.800 peces noves, però de manera que el 500 conserva tota la seva essència, començant per aquests 3,57 metres de longitud, 1,63 d'amplària i 1,49 d'altura que caracteritzen el Fiat 500.

Un altre tret diferenciador i que s'ha mantingut pràcticament idèntic és el seu inconfusible disseny exterior. Sí que s'aprecia que el 500 presumeix d´una imatge diferent, gràcies a la utilització uns nous fars polielíptics, llums diürns que dibuixen els zeros partits del logo «500» i nous fars antiboira, a més d'una calandra inèdita i una graella tridimensional. Els grups òptics també són els protagonistes de la saga del vehicle, amb un modern disseny que manté la forma original però deixa buit l'interior per adquirir el color de la carrosseria.

A l'interior, el més notable és el redisseny de la part superior del quadre de comandament i el volant, a més de la utilització de materials de millor qualitat, que aporten una sensació de qualitat superior general al conjunt, però sobretot destaca la dotació tecnològica més gran, amb la pantalla de cinc polzades del sistema «Uconnect» amb navegador TomTom integrat, com a protagonista en la versió Lounge. A més d'aquesta última, n´hi ha una versió més accessible, denominada POP.

Quant a motoritzacions, es pot escollir entre els propulsors de gasolina 0.9 TwinAir de105 cv (4,8 l/100 km) i 1.2 de 69 cv, a més d'un motor similar a aquest últim amb 1.2 litres de cilindrada i 69 cv però amb l'opció de funcionar dualment amb GLP, la qual cosa redueix el seu consum de 4,9 a 3,7 l/100 km. Després del llançament del 500 al setembre, arribarà el motor dièsel 1.3 MultiJet de 95 cv (3,6 l/100 km) i l'1.2 de 69 cv en configuració Eco.

Carrosseria descapotable

A més de la carrosseria tres portes, hi haurà disponible des del seu llançament al setembre una versió cabiró amb sostre de lona. Encara que encara no hi ha xifres oficials, des de Fiat asseguren que la gamma conservarà els preus de l'actual 500, encara que amb una mica menys d'ajudes, per la qual cosa la versió més accessible d'aquest urbà partirà d'uns 11.300 euros.