El Servei Català de Trànsit (SCT) posarà en marxa aquest cap de setmana 6 nous radars a les carreteres catalanes dins d'un paquet que contempla vuit mesures més per frenar l'augment de la sinistralitat, que ha repuntat des de gener, amb 67 víctimes mortals fins ahir.

En una roda de premsa, el director de l'SCT, Joan Josep Isern, ha dit que aquest increment de la sinistralitat, amb cinc víctimes més que l'any passat, s'ha d'atribuir a "l'antiguitat de la majoria dels vehicles, a un increment brutal de la mobilitat i problemes a les pròpies infraestructures", ja que més del 35% dels vehicles a Catalunya no superen la ITV i ha augmentat en un 2,9% la intensitat mitjana de trànsit diari.

Joan Josep Isern ha explicat que, dels sis radars anunciats, un s'instal·larà a la C-58 entre Sabadell i Badia del Vallès en sentit Barcelona i un altre a l'AP-7 entre Ulldecona i Amposta en sentit Tarragona, tots dos amb la restricció de 120km/h.

Dos més s'instal·laran a l'N-II entre Fornells de la Selva i Quart -un en cada sentit de la marxa- i permetran una velocitat de fins a 100 km/h; i dos més a l'N-II al terme municipal de Girona, també un en cada sentit de la marxa, amb una velocitat màxima permesa de 80 km/h; a més s'instal·larà un radar de tram al Bus-Vao Eco de la C-58 abans d'acabar l'any.

Una altra de les mesures se centrarà a duplicar els anuncis de radars per avisar de la presència d'aquests controls amb una antelació de 1.500 metres -a més dels ja instal·lats a 700 metres-, de manera que establiran 110 nous senyals d'avís.

La tercera mesura serà fomentar una ordenació especial del trànsit per a l'N-340, un "punt negre", segons Isern, a les carreteres catalanes i que ja ha generat 7 accidents i s'ha cobrat la vida de 10 persones del començament d'any ençà.

És per això que, a l'espera de la decisió de Foment de desviar camions per l'AP-7 amb bonificacions, s'implantaran cons i balises a partir del 15 de juny per impedir l'accés a vehicles pesants durant els dies d'alta mobilitat a trams de l'Ebre i del Camp de Tarragona, ja que són els principals causants dels accidents de trànsit per aquesta carretera.

Dues de les mesures se centraran en la patrulla aèria (amb un augment de 2 a 3 hores diàries) per zones urbanes i terrestre amb especial èmfasi en zones de costa i a punts d'alt índex de sinistralitat.

Una altra mesura es basarà a difondre de manera pública la informació obtinguda pels controls previstos dels Mossos i les Policies Locals, que registraran sobre tot l'ús de casc i cinturó i la possessió de la documentació tècnica del vehicle (ITV).

L'SCT distribuirà també detectors de detectors de radars per les set àrees regionals de trànsit, ja que aquests dispositius "causen frenades que poden desembocar en xocs amb altres vehicles", ha denunciat Isern.

Es fomentarà també la utilització de panells de missatgeria variable per conscienciar sobre el repunt de sinistralitat, amb missatges als copilots o amb alertes informatives sobre excessos de velocitat.

L'última mesura, de la seva banda, consisteix en un reforç dels Plans Locals de Seguretat Viària (PLSV) per incidir en la sinistralitat urbana.

Aquestes pautes han estat aprovades aquest matí després de la reunió extraordinària de la Comissió Catalana de Trànsit i Seguretat Viària (CCTSV), presidida pel conseller d'Interior, Ramon Espadaler, i seran aplicades a partir d'aquest cap de setmana, amb especial atenció en la mobilitat que hi ha de divendres a diumenge per arribar a complir els mandats estipulats per la UE amb vista als anys 2020 i 2050.