El Servei Català de Trànsit (SCT) implantarà a partir del proper any un segell de qualitat per a les autoescoles, de caràcter voluntari, que distingirà aquells centres, dels més de 800 que hi ha a Catalunya, que aportin un "plus" que incideixi en la formació en seguretat viària. Ho ha anunciat el conseller d'Interior, Ramon Espadaler, que ha explicat que el segell establirà "requisits diferencials de grau superior" i exigirà una formació complementària dels professors.

Aquests formadors hauran de seguir un curs específic de la Càtedra d'Educació i Formació Viària de la UAB i el SCT. Els centres acreditats seran reavaluats constantment i hauran de renovar el segell cada dos anys. També s'exigiran certs elements materials, com algunes característiques específiques dels vehicles de pràctiques.

El conseller també ha explicat que el 2015 també entrarà en funcionament l'Observatori de la Mobilitat Segura, que buscarà experiències externes per aplicar-les a Catalunya, i també promourà projectes de recerca. "Tenim molta informació però poc coneixement, Cal transformar en coneixement la informació acumulada i treure'n rendiment per posar el coneixement al servei del país", ha dit.

Espadaler ho ha explicat en la cloenda del debat anual del Consell Europeu de Seguretat en el Transport, titulat 'La ciència i l'objectivitat en el centre de la política de seguretat viària'. La jornada ha comptat amb la presentació per part del director del SCT, Joan Josep Isern, de la situació de la seguretat viària a Catalunya, i ha demanat que la Unió Europea aprovi directives per establir mesures que facin reduir la sinistralitat.

La directora general de Trànsit, María Seguí, ha fet la ponència central, basada en l'anàlisi de l'aportació dels estudis científics a la millora de la seguretat vial.

El director de l'àrea de seguretat viària de la Fundació Mapfre, Julio Laria del Vas, ha remarcat l'important paper de les asseguradores per analitzar la sinistralitat. Laria s'ha queixat que no es doni prou protagonisme al seu sector en l'elaboració de la normativa de seguretat vial, com per exemple en no seguir el seu consell d'obligar tots els ciclistes a portar casc. També ha lamentat que el pla PIVE no impliqui com a requisit que els cotxes nous adquirits portin certs elements de seguretat activa i passiva.