El segon Informe Europeu sobre la Seguretat en els sistemes de retenció infantil de RACE ha avaluat 11 cadires el cost en el mercat no superen els 70 euros i els seus resultats demostren uns baixos nivells de seguretat en les proves d'impacte, així com una manca d'informació sobre els consells necessaris de seguretat.

El RACE, en col·laboració amb la resta d'Automòbils Clubs Europeus, ha posat a prova 11 sistemes de retenció infantil de tots els grups (segons el pes i la categoria), seguint els criteris de seguretat, maneig i ergonomia, contingut de substàncies nocives, neteja i acabat i el preu no supera els 70 euros.

Només una de les cadires avaluades aconsegueix la qualificació de "satisfactori", quatre models van obtenir la qualificació de "acceptable" i les sis cadires restants van ser qualificades amb un "Molt insatisfactori".

La gamma de sistemes de retenció infantil en el rang de preus de fins a 70 euros sembla molt gran. Però al realitzar un examen més detallat de l'oferta, però, crida l'atenció que els productes es diferencien sovint únicament en els detalls, per exemple, per les diferents formes de les nervadures. A vegades, fins i tot, passa que productes idèntics es venen sota diferents noms.

Com recomana RACE actuar?

Davant d'aquests resultats, el RACE recomana utilitzar sempre un sistema de retenció infantil homologat, ajustat sempre a la talla dels menors i, en cas de dubte, consultar amb un especialista. La majoria d'aquests productes de baix cost es compren en botigues en línia, la qual cosa no permet informar ni assessorar els pares. Una cadira no és només la compra del producte, també és el seu muntatge correcte, verificar la seva instal·lació, i rebre assessorament sobre seguretat.