Ford ja té tot a punt per al llançament una nova generació Mondeo. Una berlina de la firma de l'oval que es va presentar de manera oficial al Saló de l'Automòbil de París amb tota mena de detalls i la seva comercialització és imminent. Fabricat a les instal·lacions d'última generació de Ford a Almussafes, el nou Mondeo es caracteritza per un perfil de cupè esportiu més baix i incorpora un sostre panoràmic de vidre practicable per al model wagon. La seva afilada i fluida línia lateral es reforça amb un frontal que inclou la reixeta trapezoïdal de Ford, un capó esportiu i un disseny de fars adaptatius més estilitzat.

Aquesta totalment actualitzada gamma té, com és tradicional, tres configuracions: 4 i 5 portes i familiar. Una sèrie de variants que, al principi, estaran disponibles en els nivells d'acabat Trend i Titanium, a més del primer Mondeo Hybrid. Un model d'entrada denominat Ambient i el més luxós Business Edition, al costat de noves motoritzacions -1.0 EcoBoost- i fins i tot una versió de tracció total, s'incorporaran a principis de 2015.

En matèria dinàmica, el Mondeo estrena el sistema Ford Interactive Vehicle Dynamics, mitjançant el qual es pot triar entre les maneres de reglatge de conducció Comfort, Normal i Sport.

Gasolina, dièsel i híbrid

Les opcions de motor de gasolina del nou Mondeo inclouen els EcoBoost 1.5 i 2.0 amb l'eficient Ecoboost 1.0 litres. En dièsel disposa del TDCi 2.0 revisat amb turbocompressor amb geometria variable i 210 cv i 450 Nm de parell. També tindrà una versió Econetic Technology amb motor dièsel 1.6 litres i emissions líders en el seu segment de 94 g / km de CO2 i models dièsel TDCi 2.0 litres amb 150 i 180 cv. S'ha millorat l'eficiència de combustible i emissions en tota la gamma de motors en fins al 14%, gràcies a tecnologies com la de la reixeta de tancament actiu.

Innovacions tecnològiques

Un dels principals tocs tecnològics del Mondeo són els fars led adaptatius. Una solució que combina els leds amb el sistema d'il·luminació frontal adaptativa de Ford, que ajusta l'angle i la intensitat del feix de llum a l'entorn de conducció.

També destaca una versió avançada de l'Active Park Assist amb estacionament perpendicular permet als conductors detectar espais adequats per aparcar i maniobrar sense mans tant en línia com en bateria. Aquest dispositiu avançat d'estacionament també tindrà l'auxiliar de sortida d'aparcament, que ajuda els conductors a sortir de places d'aparcament en paral·lel, l'assistent d'aparcament lateral, que ofereix una representació visual i avisos sonors d'obstacles presents als costats dels vehicles, així com a la part davantera i la del darrere.

La innovadora tecnologia de cinturó darrere inflable de Ford debuta a Europa amb el nou Mondeo. En cas d'accident, aquest cinturó s'infla en 40 mil·lisegons per dispersar les forces de xoc. El Mondeo també augmentarà la comoditat i confort dels conductors gràcies a tecnologies i característiques com una columna de volant ajustable i amb memòria, seients Multicontour amb funció massatge Active Motion i el sistema de connectivitat SYNC 2. D'altra banda, la tecnologia MyKey, pionera en el segment, permet als usuaris de Mondeo programar una clau, generalment per a conductors joves. MyKey pot inhibir trucades entrants i limitar la velocitat màxima, prevenir la desactivació de dispositius d'assistència al conductor i seguretat, reduir el volum màxim dels sistemes d'àudio i desactivar el sistema d'àudio si el conductor i els passatgers no estan utilitzant els cinturons de seguretat.

Desplegament tecnològic

A l'interior, els conductors del Mondeo poden gaudir d'un panell d'instruments digital analògic i d'una consola central amb un disseny esportiu. També destaquen els nous seients Multocontour amb l'exclusiva funció Active Motion i una nova suspensió integral del darrere que fa possible més comoditat i la reducció del soroll interior. El sistema de connectivitat activada per veu SYNC 2 -de sèrie en l'acabat Titanium- s'utilitza a través d'una pantalla tàctil de 8 polzades, que permet utilitzar còmodament el telèfon i els sistemes d'entreteniment, climatització i navegació.