1 . Truca a la teva assegurança

Gairebé totes les companyies d'assegurança ofereixen assistència en carretera gratuïta- algunes asseguradores ` low cost ' com Balumba, et cobraran aquest servei a part: des de 30 € / mes - . Així , si t'has quedat sense bateria, només cal que els truquis perquè, en mitja hora aproximadament , es personin on tens el cotxe per arrencar-lo.

1 - Col · loca un cotxe amb la bateria carregada al costat del teu i obre el capó dels dos . Assegura't desconnectar per complet el contacte .

2 - Localitza els borns positiu i negatiu de les bateries de dos cotxes i comprova que pots connectar -hi les pinces sense.

3 - Connecta una de les pinces vermelles al born positiu ( + , en vermell ) del vehicle que tingui bateria . Després , connecta l'altra pinça vermella al born positiu de la bateria del cotxe que té la bateria descarregada .

4 - Connecta una de les pinces negres al born negatiu ( - , en negre ) del vehicle amb la bateria carregada . Després , connecta l'altra pinça negra a algun cargol del bloc motor o un altre element que pugui fer la funció de massa - mai al born negatiu de la bateria- del cotxe que s'ha quedat sense càrrega.

5 - Posa en marxa el vehicle que té la bateria carregada i , després , l'altre .

6 - Sense parar cap dels dos cotxes , desconnecta les pinces en ordre invers a com les heu posat, assegurant-te que no es toquin entre elles i que no freguin amb cap part metàl · lica del cotxe .

7 - Accelera fins a unes 2.000 rpm el motor del cotxe sense bateria i , passats dos o tres minuts , circula fins a un taller sense aturar el motor , ja que altrament no arrencarà .

Què passa amb les bateries dels cotxes híbrids i elèctrics ?

En ambdós casos, es compta amb dues bateries . La primera és de gran capacitat , s'utilitza exclusivament per desplaçar el vehicle . Si és un híbrid , la recàrrega el mateix vehicle en frenar o amb el motor de combustió , si és elèctric , es recarrega amb una presa de corrent . Hauria durar tant com la vida del cotxe . La segona és una bateria de 12V i s'encarrega d'alimentar tots els accessoris- a excepció del compressor de l'aire condicionat , que l'acciona el mateix motor- i l'electrònica que permet que el cotxe funcioni . Si aquesta bateria es descarrega , el vehicle ' no s'activarà ' ... i no arrencarà .

3 . I a més , no t'oblidis ...

- Un cop en marxa : Si la bateria estava molt descarregada , el millor és que vagis a un taller a canviar-la sense parar el motor , ja que altrament no tornaria a arrencar . Si no estava molt descarregada , circular durant, almenys , una hora podria ser suficient perquè tornés a funcionar amb normalitat . Tot i això , i per evitar que et tornis a quedar sense bateria , veu al taller perquè comprovin el seu estat i la recarreguin si no està molt danyada -30 euros de mitjana - .

- Recorda que ... : Si et quedes sense bateria , la ràdio del teu cotxe es descodificarà , pel que hauràs d'introduir el codi de seguretat perquè torni a funcionar . Aquest codi , que es lliura juntament amb la documentació del cotxe , s'introdueix a través dels comandaments de la pròpia ràdio -s'explica en el manual d' usuari - . Si ho has perdut , pots demanar que t'ho facilitin al teu concessionari ... però et cobraran , de mitjana , 45 euros .

- Evita empènyer-lo : Aquesta tècnica consisteix a empènyer el cotxe o deixar-lo caure per un pendent amb el conductor dins i el contacte posat . Quan el vehicle està uns 10 km / h , el conductor ha de trepitjar l'embragatge , ficar segona velocitat i , després , deixar anar l'embragatge perquè la pròpia inèrcia arrenqui el motor . No obstant això , això provoca que surti carburant sense cremar per la sortida , cosa que pot afectar el catalitzador del cotxe -el cost supera els 600 euros - . Per això , no és recomanable fer-ho llevat que sigui l'única alternativa . A més , recorda que no podràs realitzar aquesta operació en automòbils automàtics , que aquesta tècnica podria no funcionar si la bateria està molt descarregada i que, fins que no s'iniciï , no tindràs direcció assistida i el tacte del pedal de fre es tornarà cada vegada més dur .