La gamma intermèdia de Volvo, que ve acompanyada de la numeració 60, acaba de rebre una completa actualització. Uns retocs estètics i d'equipament que fan més atractius els diversos integrants d’aquest catàleg.

En el cas de les berlines i familiars, s'han realitzat canvis en diversos elements sense trencar amb el disseny dels models anteriors. Així, s’han emfatitzat les línies horitzontals de la berlina nòrdica, tant al davant com al darrere i s’hi ha instal·lat una graella més àmplia, llums diürnes i una nova guia de llums LED en els pilots del darrere per obtenir una aparença més cridanera.

Els dissenyadors de Volvo també han fet altres petits retocs, com la reubicació dels difusors de sota del capó perquè no es vegin a simple vista, o bé la coberta del radar, que s'ha pintat de color negre brillant de manera que ara és gairebé invisible enmig de la graella. El marc cromat al voltant de la graella frontal ha estat eliminat, mentre que una insígnia d'acer més gran dóna un aspecte més robust a la part frontal mentre que els tubs d'escapament integrats en el difussor posterior, també han estat retocats.

«V» de versatilitat

La configuració familiar del V60 comparteix els mateixos retocs de la berlina, així com les mateixes opcions de xassís i carrosseria. Comfort, Dynamic, Four-C (Continuously Controlled Chassis Concept) i Lower Sport Chassis, conformen les versions disponibles en l’actualitat. En el cas del model més esportiu hi destaca la futura versió V60 Plug-in Híbrid. En aquest model, les rodes davanteres seran impulsades per un 2. 4 turbodièsel de cinc cilindres i 215 cavalls a través d'una transmissió automàtica de sis velocitats. L'eix del darrere, en canvi, serà accionat per un motor elèctric que genera 70 cv i li proporciona l'eficàcia de la tracció total.

En el cas del totcamí, el Volvo XC60, es pot veure una part davantera completament redissenyada gràcies a un nou capó que realça la seva silueta. A més, s’han eliminat tots els detalls de color negre, amb la qual cosa es manté un sol to de carrosseria. També són de nova factura els fars i les línies horitzontals de la graella amb barres cromades.

D'altra banda, el SUV suec equipa ara de sèrie el Córner Traction Control. Aquest sistema ajuda el conductor a evitar el subviratge aplicant la quantitat justa de força a la sortida d'un revolt. Finalment, els nous S60, V60 i XC60 ofereixen una major varietat de llandes disponibles, de manera que augmenten les possibilitats de personalització. D'aquesta manera, els dos primers poden equipar llantes de 19 polzades i mantenir la mateixa altura de perfil que en les de 18, per aconseguir més confort. En el cas del XC60, es pot escollir la mateixa combinació amb les de 20 i 19’’.