Amb gairebé 60.000 unitats venudes el 2010, el Mazda 3 és el model de la marca amb més èxit a Europa. El Mazda 3 ha rebut 125 premis a tot el món des del seu primer llançament. La primera generació va guanyar 99 d'ells en un període de cinc anys, mentre que el model vigent ja s'ha alçat amb 26 premis.

Està disponible en dos tipus de carrosseria, cada una d'elles amb una personalitat pròpia: l'esportiva i suau elegància del quatre portes i la força musculosa de la versió de cinc portes. I per aquells que es decanten per l'esportivitat també està el Mazda 3 MPS, un dels compactes de tracció davantera més potents del mercat.

Posseeix una gamma de cinc motors de gasolina (entre ells dos versions DISI d'injecció directa), tres motors dièsel common-rail, transmissions manuals de cinc i sis velocitats, i una transmissió automàtica de cinc velocitats. Un complet equipament, tant de sèrie com opcional -destaca, per exemple, un sistema d'àudio de primera qualitat BOSE amb deu altaveus i funcionalitat MP3 per Bluetooth fan que qualsevol desplaçament resulti un plaer (de sèrie en acabat Sportive Premium i MPS). Els sensors d'aparcament faciliten les maniobres d'estacionament a la ciutat (segons acabat). Els fars davanters de xenó adaptatius (Sportive Premium i MPS), el pilot de control de pressió dels pneumàtics (Sportive, Sportive Premium i MPS), l'Alerta de canvi de carril (Sportive, Sportive Premium i MPS) i la senyal de parada d'emergència (ESS), juntament amb els airbags davanters, laterals i de cortina (de sèrie a totes les versions), ofereixen una seguretat de primera classe.

En el que fa referència a la seva funcionalitat i ergonomia per el conductor, els dissenyadors s'han centrat en reduir el moviment d'ulls necessari per utilitzar els sistema a bord. Per això han substituït l'anterior to platejat present a la secció inferior de la consola intermitja del quadre d'instruments per un color negre, i un han aplicat un to cromat als bisells dels relloges i comandaments que més utilitza el conductor, de manera que destaquen més. També han sigut substituïts els grafismes vermells de la pantalla multifuncional i LCD del model actual (situat sota de la coberta del panell d'instruments) per un blanc més pur que millora la seva nitidesa.

Per incrementar el confort de marxa, s'han efectuat canvis menors -encara que importants- a la suspensió multibraç del darrera i a les barres tipus MacPherson davanteres del Mazda 3. També s'ha modificat el sistema de direcció assistida electrohidràulica (EHPAS). S'han revisat els mapas d'assistència de la direcció i s'han incorporat llantes més rígides. En combinació amb una carrosseria més rígida i amortidors revisats, aquests canvis contribueixen a millorar la sensibilitat de la direcció i el tacte de la carretera, sobretot a velocitats mitges i altes. Una de les principals novetats que contribueixen a millorar l'estabilitat del Mazda 3 és el nou paraxocs davanter. Les seves seccions laterals inferiors sobresurten més cap endavant i porten a la seva part inferior aletes més grans. Aquesta estructura canalitza de manera més eficient l'aire que impacta contra la part davantera del vehicle i redueix les turbulències de l'aire que entra que entra al ventilador del motor. Totes aquestes millores fan que el nou Mazda 3 respongui amb precisió a les ordres del conductor, potencien aquesta sensació de fusió entre el conductor i el seu vehicle tan pròpia de Mazda, milloren l'estabilitat a altes velocitats i proporcionen un major confort de marxa. També ha augmentat l'ús de materials amortidors que atenuen el soroll procedent de la carretera.

El nou Mazda 3 es presenta amb cinc motors de gasolina, començant per e 2.0 litres DISI amb i-stop i transmissió manual de sis velocitats, que genera una potència de 150 CV a 6200 rpm i un parell de 191 Nm a 4500 rpm. A aquesta diversió al volant se suma el sistema de tall de ralentí de Mazda, anomenat i-stop, que apaga el motor quan el cotxe està parat, amb la finalitat d'estalviar combustible. En el nou Mazda 3, el consum de combustible s'ha reduït en 0,1 litres, fins a 6,7 litres litres als 100 km, i les emissions de CO2 passen de 159 a 157 g/km (combinat), gràcies a les millores realitzades a l'aerodinàmica i en el motor. Un altre motor de gasolina molt destacable és el 2.3 l. DISI Turbo d'altes prestacions, que es combina amb una transmissió manual de sis velocitats amb una relació especial. Es munta en el Mazda 3 MPS i està dirigit als puristes de la conducció esportiva. Es tracta d'un dels motors de gasolina amb tracció davantera més potents del món. Desenvolupa 260 CV de potència màxima a 5.500 rpm i compta amb un parell màxim de 380 Nm a tan sols 3000 rpm. El seu consum és de 9,6 litres de gasolina als 100 km, una xifra molt raonable per un automòbil d'aquestes prestacions.

La motorització dièsel més destacable del nou Mazda 3 és el turbodièsel de 2,2 litres, que desenvolupa una potència màxima de 185 CV a 3.500 rpm i un generós parell de 400 Nm, disponible entre 1.800 i 3.000 rpm. Ofereix diversió al volant d'altes prestacions, però només gasta 5,4 litres de combustible als 100 km, el que suposa un 3,6% menys que el model actual. Com a conseqüència, emet només 144 g/km de CO2, és a dir, un 3,4% menys que abans. El turbodièsel de 2,2 litres d'accés ofereix 150 CV i un parell de 360 Nm, disponible a partir de 1.800 rpm. Amb els seus 5,2 litres als 100 km, utilitza un 3,7% menys de combustible que el motor actual i només emet 139 g/km de CO2, el qual equival a un 3,5% menys.

Per últim, la gamma de propulsors de gasoil del nou Mazda 3 es tanca amb el turbodièsel CRTD d'1,6 litres que es combina amb una transmissió manual de sis velocitats. Desenvolupa una potència màxima de 115 CV i un robust parell de 270 Nm entre 1.750 i 2.500 rpm. És un motor de baixa fricció amb un bloc d'alumini molt lleuger. Ofereix uns nivells molt baixos de consum de combustible i d'emissions, a més de diversió a dojo. Només consum 4,3 litres de combustible als 100 km, el que suposa una reducció del 2,3% respecte al model actual, i només emet 115 g/km de CO2 (combinat), és a dir un 1,7% menys que ara, gràcies a la menor resistència de la bomba d'oli, així com al menor número de peces de fricció.

El renovat Mazda 3 està disponible als concessionaris de la xarxa a partir de 17.700 euros.