El Micra DIG-S és la més ferma plasmació de la filosofia Pure Drive. Des de l´any 2011, tots els nous Nissan que llueixen la menció Pure Drive emeten menys de 130 g/km de CO2, però el nou Micra DIG-S estableix noves referències. Amb unes emissions de només 95 g/km de CO2, disposa d´un dels motors de gasolina més nets del món. Dissenyat per a la ciutat gràcies a les seves compactes dimensions, el seu reduït radi de gir i la seva excel·lent visibilitat en totes direccions, el Micra DIG-S disposa d´innovadores tecnologies en el seu equipament de sèrie. Entre els elements disponibles destaquen el sistema Stop/Start, el Nissan Connect i un equip de navegació amb una pantalla tàctil integrada de 5 polzades. D´acord amb la més genuïna tradició Micra, el DIG-S és fàcil de conduir i fàcil d´utilitzar.

Encara que la ciutat és el seu hàbitat natural, això no significa que no es trobi també a gust en carretera oberta, on el generós rendiment del seu motor no sembla procedir d´un bloc de només 1,2 litres. Aquesta és precisament la clau de l´èxit del cotxe; el tècnicament avançat motor d´injecció directa de gasolina sobrealimentat, que desenvolupa una potència pròpia d´un motor d´1,5 litres amb el consum d´un de només 1,0 litres; la xifra oficial de consum combinat és de 4,1 l/100 km, més que interessant amb els actuals preus a l´alça del combustible. La combinació de prestacions, excel·lent eficiència de consum i emissions ultrabaixes és una exclusiva del nou Micra.

El compacte motor DIG-S de tres cilindres rep el nom de codi HR 12 DDR, el que l´emparenta amb la coneguda família HD16 de motors de quatre cilindres que mouen els Note, Juke i Qashqai. Aquesta eficient unitat de 12 vàlvules té una cilindrada de 1.198 cc.

Entre les tecnologies clau d´aquest motor s´inclouen la injecció directa de gasolina i un compressor (d´aquí el nom de DIG-S per Direct Injection Gasoline - Supercharged). Aquesta admissió forçada introdueix més quantitat d´aire al motor per aconseguir una major eficiència i una potència superior; tot i tractar-se d´un motor de només 1,2 litres, els seus 98 CV de potència estan més propers als que sol ser habitual en un motor d´1,5 litres, però amb el consum propi d´un motor d´1,0 litres.

En el procés de desenvolupament, els enginyers de Nissan van optimitzar tots els components perifèrics que s´utilitzen al cotxe, com l´alternador. En un cotxe convencional, la bateria es recarrega mitjançant un alternador mogut de manera permanent per la corretja de distribució. Aquest procés de creació d´energia elèctrica consumeix combustible. Un alternador regeneratiu, per contra, té un sistema de control intel·ligent que restringeix la càrrega de la bateria a aquells moments en què no es requereix la potència del motor, com per exemple a les fases de frenada.

L´alternador deixarà de carregar la bateria quan el vehicle avanci amb el gas mantingut o quan estigui accelerant. De tota manera, la demanda d´electricitat es monitoritza de manera constant, pel que el sistema carregarà automàticament la bateria quan consideri que és necessari. El resultat és un dels motors més potents del seu segment, amb uns nivells de prestacions propis d´un motor atmosfèric d´1,5 litres, però amb el consum d´un motor d´1,0 litres en un bloc més petit i més lleuger que un motor convencional de quatre cilindres de la seva mateixa cilindrada.

El motor Nissan DIG-S compleix la norma antiemissions Euro5. La potència desenvolupada és de 98 CV a 5.600 rpm i els parells, de 142 Nm a 4.400 rpm. La velocitat màxima és de 180 km/h amb una acceleració de 0 a 100 km/h en 11,3 segons. El consum combinat és de 4,1 l/100 km mentre que les emissions de CO2 són de 95 g/km per a la versió manual i de 115 g/km per a la dotada de caixa de canvis CVT.