La Casa dels Animals de Figueres ha acollit la constitució de la Federació Animalista de les comarques de Girona. Aquesta federació agrupa 23 associacions animalistes i té com a objectiu defensar i protegir el benestar dels animals i els seus drets, així com també defensar els drets de les associacions membres i representar els seus interessos.

Sota el paraigua de la federació, les associacions pretenen fomentar la formació i professionalització dels seus voluntaris i donar-los visibilitat per la gran tasca que fan diàriament de forma altruista i desinteressada. A l’Alt Empordà, hi ha cinc associacions que han entrat a l’entitat: Amics dels Animals de Cadaqués, Sol Gat l’Escala, Garrigats de Garriguella, 4 Potes de Palau-savardera i Bigotis de Vilajuïga.

La regidora de Benestar Animal, Sònia Trilla, ha participat en l’acte de constitució de la Federació Animalista. Una de les tasques que preveu tirar endavant la nova agrupació d’entitats serà «vetllar pel compliment de la legislació vigent en matèria de protecció animal». Els impulsors volen «fomentar el compromís de l’administració i els ens locals en el compliment de la Llei de Protecció dels Animals».