Figueres compta ja amb una vintena de comerços en què les mascotes són benvingudes. De mica en mica, la xarxa de negocis que exposen el distintiu Pet Friendly (amics dels animals) va creixent a la ciutat. La iniciativa l’ha posat en marxa la regidora de Benestar Animal, Sònia Trilla, en el marc d’un ampli projecte, en què s’inclou la recent obertura de la Casa dels Animals, que busca sensibilitzar els ciutadans, els empresaris i els visitants pel que fa al respecte i la convivència entre els gossos i els gats i les persones. En aquests projectes, s’hi ha involucrat, entre altres entitats, Comerç Figueres Associació.

Els establiments de Figueres que admeten l’accés a animals estan identificats per mitjà d’un adhesiu del logotip Pet Friendly, en un espai en què els clients el poden veure d’una forma clara. Una de les botigues que exhibeix aquest segell és la Llibreria La Ploma, de la plaça de la Font Lluminosa.

La seva propietària, Carme Heras, explica que, des de sempre, el seu negoci ha estat obert a l’admissió de mascotes, si bé ara és més evident perquè disposa del distintiu a l’entrada. «Amb la broma, a vegades diem que són millors els clients de quatre potes que alguns que en tenen dues. Jo tinc animals i per a mi no és cap problema que entrin a la botiga. Estic contenta amb la iniciativa», ha comentat Carme Heras.

Aquest octubre, l’Ajuntament de Figueres ha fet promoció de la nova campanya, amb una imatge que ha reunit dues empresàries amb botigues Pet Friendly: la mateixa Carme Heras i Sofie Mensión, de l’òptica de la plaça de la Font Lluminosa, Opticontrol; la responsable de l’àrea de Benestar Animal de l’Ajuntament de Figueres, Sònia Trilla, i Toni Moreno, en representació de la junta de Comerç Figueres.