El refugi d'animals Sol Naixent del carrer Tapis de Figueres ha tancat les portes definitivament per falta de pressupost amb quatre gossos que queden pendents de trobar una família. «És molt difícil per a una sola persona assumir totes aquestes despeses», explica la propietària, Susi Moreno.

El refugi va obrir ara fa cinc i de seguida es va dedicar a acollir els gossos abandonats i maltractats de la comarca. Al llarg d'aquest temps, s'ha aconseguit tancar un total de 150 adopcions.

A les antigues instal·lacions del refugi d'animals, encara queden quatre gossos per adoptar, tots ells a cost zero i castrats. Els dos primers són l'Ami i en Thor, dos gossos ja educats i perfectes per estar en un pis. Els altres són la Fada i en Lluc, tots dos agafats des que eren cadells. Aquests últims tenen una mica de por a les persones, i necessiten uns cuidadors disposats a tenir animals amb problemes.

L'Ami

La gossa va ser rescatada d'una mort segura quan era molt petita, i des de llavors que és al refugi. És nascuda als voltants de l'agost, aviat farà 5 anys i molt pocs s'han interessat per ella. És llesta, sensible, obedient i molt neta. Està castrada i el cost de l'adopció és 0.

En Thor

Adoptat del refugi, i abandonat 4 anys després. Està molt acostumat als nens, és molt obedient, no estira amb la corretja i és molt net a casa. Està castrat i xipat. L'adopció és a cost 0. Positiu en lehismània, de fàcil tractament.

La Fada

Rescatada amb gàbia trampa, juntament amb els seus fills. Els petits ja van marxar fa molt temps, i la Fada va necessitar un ensinistrador per perdre moltes pors. Ara ja està preparada per conèixer l'escalfor d'una llar on mai més torni a ser un objecte. Està castrada i el cost de l'adopció només consisteix a fer-se càrrec del cost del xip i la vacuna.

Positiva en lehismània de fàcil tractament.

En Lluc

És un gos assilvestrat que va néixer a les faldes del Castell de Sant Ferran. El seu rescat va implicar mossegades tot i que encara era un cadell. Sempre ha tingut por als humans per la falta de contacte.

Tots els seus germans fa temps que ja van marxar a una llar. Necessita un humà especial, que el pugui entendre i donar-li la confiança que li cal. Des del refugi es comprometen amb l'adoptant a ajudar amb tot el que calgui per socialitzar-lo.

Els interessats en adoptar-los, només cal que escriguin a la direcció: refugisolnaixent@gmail.com