Vídeo: Una dona dona a llum entre les runes del terratrèmol de Síria

Els rescats a les zones afectades pels terratrèmols estan deixant imatges impactants

Una dona dona a llum entre les runes del terratrèmol de Síria.

Una dona dona a llum entre les runes del terratrèmol de Síria. / @DANILERER

Emporda.info

Una dona ha donat a llum entre la runa després del terratrèmol a Síria. Com es pot veure en el vídeo, un home, que ha assistit al part del nounat, treu el petit d’entre la runa, a qui encara no l’han pogut rentar després del seu naixement i encara li penja el cordó umbilical que l’unia a la seva mare.

29 hores atrapats

A més, els equips d’emergència turcs han aconseguit rescatar aquest dimarts una mare i el seu nadó de sis mesos després de prop de 29 hores atrapats sota la runa d’un edifici esfondrat a Hatay.

Segons les informacions recollides per l’agència estatal turca de notícies, Anatolia, els treballadors de recerca i rescat van escoltar una veu d’entre les ruïnes d’un edifici d’apartaments en un carrer del districte d’Odabasi, després de la qual cosa van aconseguir localitzar Hulya Yilmaz i el seu nadó.

Els dos rescatats han sigut traslladats a un hospital pròxim per rebre tractament, sense que de moment hi hagi més detalls sobre el seu estat, mentre que els treballs de recerca i rescat de possibles víctimes a la zona continuen. El rescat ha tingut lloc després que quatre persones –una mare i els seus tres fills– fossin trobades amb vida entre la runa d’un edifici unes 24 hores després del primer sisme de magnitud 7,4 a l’escala de Richter.

Més rescats

Així mateix, una dona de 24 anys ha sigut rescatada unes 27 hores després del terratrèmol després de ser localitzada entre la runa d’un edifici de set plantes a la província de Kahramanmaras, mentre que un home de 26 anys i un nen de tres anys han sigut localitzats amb vida a la localitat de Malatya després de passar 22 hores atrapats.

L’Autoritat de Gestió de Desastres i Emergències (AFAD), dependent del Ministeri de l’Interior turc, ha indicat que prop de 13.740 membres dels equips de recerca i rescat treballen a les zones afectades, on han sigut enviats 300.000 llençols, més de 41.500 tendes de campanya, prop de 100.000 llits i material de calefacció i cuina, segons ha recollit el diari ‘Daily Sabah’.