Gairebé 5.000 morts i més de 20.000 ferits pel terratrèmol a Turquia i Síria

Un tercer sisme afecta l'est de Turquia mentre els equips de rescat segueixen treballant en les zones afectades

Danys materials a Turquia.

Danys materials a Turquia. / Depo Photos / Zuma Press / ContactoPhoto

ACN

Ja són gairebé 5.000 els morts a causa dels terratrèmols que aquest dilluns van sacsejar el sud de Turquia i el nord de Síria. Segons les autoritats turques i sirianes, hi ha més de 20.000 ferits pels efectes del sisme, mentre els equips de rescats segueixen treballant per trobar els desapareguts. Concretament, Turquia ha notificat 3.381 defuncions i Síria més de 1.550, tant a les zones sota control del govern com sota poder dels rebels. En aquests territoris, els Cascos Blancs han registrat 733 morts i més de 2.000 ferits pels terratrèmols, el primer de magnitud 7,8 i el segon de 7,5. Aquest dimarts s'ha produït un tercer sisme a l'est de Turquia de magnitud 5,7 i amb epicentre a 46 quilòmetres de profunditat.

Segons han informat les autoritats turques, s'han rescatat unes 7.800 persones d'entre les runes dels edificis que s'han enderrocat a causa del terratrèmol. Unes 25.000 persones estan participant en les tasques de rescat al país, que ha destinat uns 12 milions d'euros de fons urgents a les 10 províncies més afectades.

Mentre continuen les tasques de rescat, la comunitat internacional s'ha mobilitzat per ajudar ambdós països. Segons han anunciat les autoritats turques, més de 25 països s'han compromès a enviar efectius de rescat i la Comissió Europea ha activat el Mecanisme de Protecció Civil per aportar mitjans d'ajuda.