El fiscal general d'Ucraïna denuncia el "dràstic augment" de l'ús de violència sexual com a arma de guerra

El fiscal general d'Ucraïna, Andriy Kostin

El fiscal general d'Ucraïna, Andriy Kostin / Ukrainian Presidential Press Off / DPA - Arxiu

EP

El fiscal general d'Ucraïna, Andriy Kostin, ha denunciat el "dràstic augment" de l'ús de la violència sexual com a arma de guerra al país per part dels soldats russos.

Kostin ha acusat els militars de Putin d'utilitzar deliberadament la violència sexual com a arma de guerra "per humiliar als ucraïnesos", tal com recull l'agència DPA. "En molts casos, les persones són violades, torturades i després assassinades pels soldats russos. Sovint les violacions tenen lloc davant de familiars i nens", ha explicat el fiscal general que ha detallat que "tots els gèneres i grups d'edat estan afectats".

Així mateix, el cap del Ministeri Públic ha afegit que els comandants russos sovint ordenen o recolzen aquestes violacions, informa DPA.

Wenzel Michalski, director d'Human Rights Watch per a Alemanya, ha assenyalat que es tracta d'un enfocament sistemàtic en el marc de la violència que es produeix des de l'inici de la invasió d'Ucraïna.

"Els actes violents comesos pels soldats, incloses les violacions, no són castigats pels dirigents polítics i els militars russos. Per contra, les forces que actuen amb especial brutalitat continuen sent honrades", ha explicat Michalski.