Almenys tres morts i 20 desapareguts en un lliscament de terra a Colòmbia

La Unitat Nacional per a la Gestió del Risc de Desastres (UNGRD) de Colòmbia informa del lliscament de terra a Pueblo Rico, Risaralda

La Unitat Nacional per a la Gestió del Risc de Desastres (UNGRD) de Colòmbia informa del lliscament de terra a Pueblo Rico, Risaralda / UNGRD

EP

El president de Colòmbia, Gustavo Petro, ha confirmat aquest diumenge que hi ha, de moment, tres persones mortes i 20 desaparegudes després d'un lliscament de terra a Pueblo Rico, Risaralda.

Petro ha declarat que "des del primer moment" les autoritats colombianes han "dedicat tots els esforços possibles a rescatar amb vida les persones soterrades", mentre que ha informat que, afortunadamen, nou persones ja salvades es troben fora de perill.

"S'estima que falten més de 20 persones per trobar. És una tragèdia", ha indicat a través del seu perfil de la xarxa social Twitter.

La Unitat Nacional per a la Gestió del Risc de Desastres (UNGRD) del país llatinoamericà ha assenyalat que el primer moviment de terra es va registrar en el quilòmetre 13 del sector La Cabaña, a Pueblo Rico.

"Pel que sembla hi ha hagut dos moviments de massa (terra) suplementaris i segueix plovent, la qual cosa dificulta les tasques de rescat", ha sostingut l'organisme, que ha agregat que l'emergència va deixar atrapades a una trentena de passatgers d'un bus i una moto.

A més, 70 unitats de Bombers de Colòmbia recolzen les tasques de rescat en les quals estan involucrats equips municipals i regionals, així com la Policia i la Creu Roja.