L’Open Arms Uno, el nou vaixell de l’oenagé de Badalona (Barcelonès) Open Arms, va rescatar aquest 17 d’agost 101 migrants que es trobaven en una llanxa pneumàtica a la deriva al Mediterrani central, segons ha donat a conèixer l’organització. Es tracta del primer rescat d’aquest nou barco de l’oenagé, que ja ha realitzat 93 missions en aquesta zona del Mediterrani.

L’Open Arms Uno va donar el relleu al veler Astral, que a la seva missió va posar fora de perill més de 100 persones en els últims dies i va advertir la Guàrdia Costanera italiana perquè les poguessin rescatar i portar a terra.

«Les dues embarcacions d’Open Arms presents a la zona ens permetran complir el nostre compromís més essencial, que és protegir la vida de les persones en situació de vulnerabilitat i complir l’obligació de no deixar cap vida a la deriva, com estipula el dret marítim internacional i els convenis internacionals», van explicar des de l’ONG.

Aquest nou vaixell té 66 metres d’eslora, 15 de mànega, un tonatge quatre vegades superior al del vell remolcador d’Open Arms i una coberta de 353 metres quadrats que es pot convertir l’heliport en cas d’emergència per a les tasques d’evacuació. A més, porta a bord 4 llanxes semirígides de rescat que permetran acollir al voltant de 300 persones, un número que, en cas d’emergència, es podria ampliar fins al miler.

Més desembarcaments a Itàlia

Entre l’1 de gener i l’11 d’agost d’aquest any van desembarcar a les costes italianes 45.664 immigrants, un 40,3% més que en el mateix període de l’any passat, segons l’informe del ministeri de l’Interior italià publicat el 15 d’agost.

La meitat d’aquests migrants van arribar de manera independent, el 46,7% dels migrants desembarcats aquest any van ser rescatats després de donar l’alarma, el 16% d’ells per barcos humanitaris d’ONG.