La primera dama dels Estats Units, Jill Biden, ha donat positiu per covid-19, té símptomes lleus de la malaltia i s’aïllarà durant cinc dies, segons va informar la seva directora de Comunicació, Elizabeth Alexander, en un comunicat.

Segons va explicar Alexander, la dona del president Joe Biden va donar negatiu en un test ahir, tot i que a la tarda va començar a tenir símptomes. Se li va practicar un test d’antígens que va donar negatiu, tot i que després se li va fer un test PCR que va donar positiu. Jill Biden té la pauta completa de la vacuna i dos reforços, i segons la seva directora de comunicació només té símptomes lleus.

Com el seu marit quan va tenir la malaltia recentment, Jill Biden està sent tractada amb Paxlovid i s’aïllarà durant cinc dies.

Aïllada a Carolina del Sud

La primera dama es troba en aquest moment en una residència privada a Carolina del Sud, on la família Biden ha passat uns dies de vacances. Allà es quedarà fins que doni negatiu dues vegades seguides en el test de covid. El contagi de Jill Biden es produeix setmanes després del del seu marit. El president dels EUA va donar positiu per covid-19 el 21 de juliol.

Biden va donar negatiu el 27 de juliol, tot i que va tornar a donar positiu el dia 30: un «efecte rebot» que segons va explicar la Casa Blanca experimenten alguns pacients tractats amb Paxlovid. El 7 d’agost, Biden va sortir del seu segon aïllament després de donar negatiu.

El president i la seva dona van viatjar el 10 d’agost a Carolina del Sud per passar uns dies de vacances amb la família. Joe Biden té previst firmar aquesta tarda a la Casa Blanca la llei de reducció de la inflació.