Les autoritats han identificat l’agressor de Salman Rushdie. Es tracta d’un home de 24 anys anomenat Hadi Matar, que ha sigut reduït i detingut poc després de l’atac.

El jove, resident a Fairview, Nova Jersey, ha sigut detingut i, segons les declaracions del policia portaveu de la localitat de l’estat de Nova York en una roda de premsa per donar més detalls sobre l’incident, encara no se sap el motiu pel qual ha agredit Rushdie.

L’atac

Hadi Matar va clavar almenys una ganivetada al coll de Rushdie i una altra a l’abdomen quan aquest era a l’escenari d’un festival literari a Nova York. Immediatament, l’escriptor ha sigut traslladat des de Chautauqua amb helicòpter a un hospital, on s’ha sotmès a una operació d’emergència i, segons informacions locals, encara «segueix al quiròfan» d’un hospital d’Erie, a Pennsilvània, sense que es conegui el seu estat.

El mateix oficial ha afirmat que Rushdie ha sigut assistit en un primer moment per un metge que estava entre el públic assistent a la conferència, que va atendre també a l’altre conferenciant Henry Reese, també agredit i que va patir ferides a la cara, si bé ja ha sigut donat d’alta.