Les restes d’un avió que es va estavellar als Alps suïssos el 1968 i mai es va trobar han sigut descobertes en una glacera arran del seu desglaç. La policia suïssa ha informat que el xassís de l’avioneta va aparèixer aquest dijous a la glacera d’Aletsch, al sud-oest del cantó de Wallis, a prop dels cims de la Jungfrau i el Monch.

«Les investigacions han determinat que són les restes d’un Piper Cherokee, registre HB-OYL, que es va estavellar en aquest lloc el 30 de juny de 1968. El treball de recuperació es portarà a terme al més aviat possible», ha dit la policia en un comunicat.

El diari regional suís ‘24 Heures’ assenyala que a bord anaven un professor, un metge en cap i el seu fill, tots de Zuric. Els cossos ja van ser trobats en aquell instant, però no les restes de la nau.

«En el moment de l’accident, fa més de cinquanta anys, els mitjans tècnics per recuperar les restes d’aeronaus en terrenys de difícil accés eren limitats», ha afegit la policia.

El ‘24 Heures’ informa que va ser un guia de muntanya qui va descobrir les restes durant una expedició a la zona. A causa del canvi climàtic s'ha fos la glacera, la ruta ha canviat i ara passa per on es van trobar els trossos de l’avió.