Continua l’incessant degoteig de fugues de multinacionals de territori rus després de la decisió del Kremlin d’envair territori ucraïnès. En aquest cas, les baixes arriben des del sector de la restauració, amb l’adeu anunciat de Kentucky Fried Chicken (KFC) i Pizza Hut, segons ha informat la l’empresa matriu, Yum! Brands. La sortida se suma així a la que ja han emprès altres establiments de menjar ràpid que ja no són a Rússia, com McDonald’s i Starcbucks.

Yum! Brands ha avançat que està en procés de negociació per transferir els «actius de franquiciat de Pizza Hut a un operador local», el pas previ al canvi de marca comercial de les instal·lacions de restauració.

En el cas dels restaurants especialitzats en carn de pollastre, la firma diu estar en converses avançades per al traspàs de les seves instal·lacions, sistema de gestió i franquiciat a una empresa autòctona. La intenció de la firma després de la conclusió dels dos processos és la de «sortir completament de Rússia», segons ha detallat en un comunicat.