Almenys 17 persones han mort en un atac rus amb míssils contra el districte de Bílhorod-Dnistrovski, a la regió ucraïnesa d’Odessa, al sud-oest del país, segons ha informat el servei d’emergències citat per l’agència local Ukrinform. Entre les víctimes hi hauria un nen i una dona embarassada.

Segons aquest servei, en l’atac, que es va produir a les 06.00 hora local (03.00 GMT), van resultar ferides 30 persones més, incloent-hi tres nens. Set persones més van poder ser rescatades d’entre la runa, incloent-hi tres nens més.

Edifici de nou plantes

Va assenyalar que «avions estratègics russos que sobrevolaven el mar Negre van llançar un atac amb míssils a la regió d’Odessa». Segons la font, «un míssil va impactar en un edifici residencial de nou plantes i un altre en un centre recreatiu al districte de Bílhorod-Dnistrovski». Una secció de l’esmentat edifici ha quedat completament destruïda.

La regió d’Odessa, on la capital –amb el mateix nom– disposa de l’únic port marítim a Ucraïna que els russos encara no controlen, és fronterera amb Moldàvia i Romania.

Després del final de la cimera

Els russos han limitat fins ara els seus atacs en aquesta zona i els han centrat a destruir les infraestructures que uneixen la regió amb la seva fronteres europees.

Aquest atac es produeix un dia després de la celebració a Madrid de la Cimera de l’OTAN en la qual els aliats van consolidar el seu suport a Ucraïna i el seu rebuig a la invasió que pateix per part de Moscou, a qui consideren el màxim perill per a Occident.