La primera ministra de França, Elisabeth Borne, ha demanat aquest dimarts a les autoritats sanitàries que fomentin l’ús de mascaretes «als llocs freqüentats» i «als espais tancats», especialment als transports públics, davant la recrudescència dels casos de covid, va anunciar la ministra.

A la nit, Sanitat Pública de França va informar d’un fort repunt dels nous casos, que es van situar en 147.248, és a dir, un 54% més que fa una setmana.

Les xifres de dimarts són, en general, més elevades que les dels tres dies anteriors, a causa del tancament dels laboratoris i les farmàcies diumenge i al temps necessari per recollir les dades durant el cap de setmana. Les autoritats sanitàries van comptabilitzar 95.000 casos fa set dies i 35.000 fa quatre setmanes.

Recomanació de Sanitat

La Primera Ministra, que va mantenir dimarts una videoconferència amb els delegats dels departaments i els directors de les agències regionals de salut, va recollir algunes de les recomanacions formulades dilluns per la ministra de Sanitat, Brigitte Bourguignon.

Aquestes «recomanacions», que no són «obligatòries», arriben en un moment en què la taxa d’incidència de l’epidèmia «s’ha duplicat en una setmana a gairebé tota la França metropolitana i en tots els grups d’edat de la població», va remarcar la ministra.

Per això, Elisabeth Borne ha demanat que «s’ampliïn els missatges de prevenció», amb instruccions de «rentar-se les mans amb freqüència», «esbombar els espais tancats amb regularitat», «utilitzar mascareta en llocs freqüentats, espais tancats i, en particular, en els transports públics durant els períodes de gran afluència» i «fer-se la prova davant els primers símptomes i aïllar-se immediatament si és positiu».

La Primera Ministra també va demanar que tothom món «revisi el seu calendari de vacunació», especialment els francesos més grans de 60 anys i els més vulnerables, que «han de rebre la segona dosi de reforç», és a dir, la seva quarta injecció. Aquests últims haurien de rebre «en els pròxims dies correus electrònics de sensibilització» de l’Assegurança de Malaltia, va dir la primera ministra.

Llei per vigilar la seguretat sanitària

Alhora, l’executiu està treballant en un nou projecte de llei, que es presentarà i examinarà al juliol, destinat a mantenir «un sistema de vigilància i seguretat sanitària» fins al març del 2023.

Actualment, Europa està experimentant una setena onada de covid, que s’explica en gran manera per l’ escapament immunològic de les noves variants, és a dir, una forta capacitat de resistència a les proteccions induïdes per la vacunació i les infeccions anteriors.