Les instal·lacions de l’escola primària Robb Elementary de la ciutat d’Uvalde, en l’estat de Texas, on el passat 24 de maig es va produir un tiroteig que va acabar amb la vida de 21 persones, seran enderrocades, va anunciar el seu alcalde, Senyor McLaughlin, segons informen mitjans locals.

«Mai podries demanar-li a un nen que torni o a un mestre que torni a aquesta escola. Mai», va dir el regidor, abans de confirmar que les instal·lacions seran desmantellades.

L’alcalde es va mostrar visiblement frustrat amb la informació constantment canviant publicada sobre el que va passar el dia que 19 nens i dos mestres van ser assassinats a trets a l’escola.

McLaughlin va criticar durament el Departament de Seguretat Pública de l’estat de Texas (DPS) i el seu líder, el coronel Steven McCraw.

Els Texas Rangers, una agència del DPS, estan liderant la investigació del tiroteig i McLaughlin va dir que estava molest perquè ell i altres funcionaris de la ciutat no havien sigut mai informats sobre com anava la investigació, assenyala la cadena CNN.

Les crítiques cap a l’actuació policial durant la massacre a l’escola primària no han deixat d’augmentar des que es va produir el succés i el Govern dels Estats Units ha anunciat que portarà a terme una investigació sobre el tema.

Les autoritats locals van reconèixer que l’atacant, Salvador Ramos, va entrar a l’edifici sense trobar-se oposició.

Després de disparar la seva àvia a la cara a casa seva, Ramos va pujar a un vehicle i va conduir fins als voltants de l’escola primària, on el seu automòbil es va estavellar.

Des d’allà va caminar amb un rifle i munició durant dotze minuts fins que va entrar a l’escola i va cometre la massacre.