Almenys cinc persones van morir i algunes van resultar ferides aquest dimecres en un tiroteig en un hospital de la ciutat nord-americana de Tulsa (Oklahoma), en el qual l’agressor va perdre la vida, segons va informar la Policia Local. «Tenim quatre civils morts i un tirador que també és mort», va dir el vicedirector de la Policia de Tulsa Jonathan Brooks als mitjans. Brooks va especificar que les primeres investigacions apunten que l’agressor es va disparar.

El responsable va explicar que el tiroteig es va produir a la segona planta de l’edifici, situat a les instal·lacions de l’Hospital Saint Francis de Tulsa.

Segons va assegurar el regidor de l’Ajuntament Jayme Fowler al canal CNN, l’assaltant, que portava un rifle i una pistola, estava buscant un metge que treballava allà, dada que la Policia no ha confirmat. Brooks va apuntar que encara es desconeix la identitat de l’agressor, un home negre d’entre 35 i 40 anys, que va arribar a l’hospital a les 16.40 hora local (21.40 GMT). Així mateix, va indicar que els detectius estan interrogant els testimonis per intentar determinar els detalls dels fets.

Aquest nou succés es produeix després d’un tiroteig que va provocar el 24 de maig almenys 21 persones mortes, 19 d’elles nens i dos adults, a l’escola de primària Robb de la ciutat d’Uvalde, a l’estat de Texas, al sud dels Estats Units, i un altre el 14 de maig a Buffalo, en el qual un noi va matar 10 persones en una agressió racista.

El president dels Estats Units, Joe Biden, va prometre aquest dimarts que es reunirà amb membres del Congrés per tractar la qüestió del control de les armes de foc, després del que va passar a Uvalde, el tiroteig escolar més mortífer succeït als Estats Units des del de Sandy Hook, en el qual van morir 27 persones, incloent-hi l’atacant, el desembre del 2012.