L’ expresident dels Estats Units, George W. Bush, va qualificar per error la invasió de l’Iraq de «brutal» i «injustificada» abans de corregir-se i dir que es volia referir a la<strong> invasió russa d’Ucraïna</strong>. Bush es va confondre en un discurs durant un esdeveniment a Dallas dimecres, mentre criticava el sistema polític de Rússia.

«El resultat és una absència de controls i equilibris a Rússia, i la decisió d’un home de llançar una invasió totalment injustificada i brutal de l’Iraq», va dir Bush, abans de corregir-se i negar amb el cap. «Vull dir, d’Ucraïna.» Fent broma, va atribuir l’error a l’edat, mentre el públic esclatava a riure.

El 2003, quan Bush era president, els Estats Units van liderar una invasió de l’Iraq per unes armes de destrucció massiva que mai es van trobar. El prolongat conflicte va matar centenars de milers de persones i en va desplaçar moltes més. Les declaracions de Bush es van fer ràpidament virals a les xarxes socials, i van reunir més de tres milions de visites només a Twitter després que un reporter del Dallas News tuitegés el clip .

L’ expresident dels Estats Units també va comparar el líder ucraïnès Volodímir Zelenski amb el líder britànic en temps de guerra Winston Churchill, mentre va condemnar el president rus Vladímir Putin per llançar la invasió d’Ucraïna al febrer.