La Presidència de Rússia ha mostrat disposició aquest divendres a enviar una delegació d'alt nivell a la capital de Bielorússia, Minsk, per mantenir converses amb Ucraïna, l'endemà de l'inici d'una ofensiva militar contra el país veí.

"En resposta a la petició del president ucraïnès, Volodímir Zelenski, estem disposats a enviar representants del Ministeri d'Exteriors i la Presidència per a unes negociacions", ha dit el portaveu del Kremlin, Dmitri Peskov, segons ha informat l'agència russa de notícies Sputnik.

Així mateix, Peskov ha indicat que el president bielorús, Aleksandr Lukaixenko, ha traslladat al seu homòleg rus, Vladímir Putin, que les autoritats de Bielorússia estan preparades per garantir la seguretat de les negociacions entre tots dos països.

"Putin ha parlat avui per telèfon amb Lukaixenko, qui ha assegurat que està preparat per crear totes les condicions necessàries perquè arribin les delegacions, garantir-ne la seguretat i la integritat i celebrar les esmentades negociacions", ha apuntat el portaveu del Kremlin.

Tanmateix, la portaveu del Ministeri d'Exteriors de Rússia, Maria Zakhàrova, ha matisat que les possibles converses no suposaran la fi de l'ofensiva militar. A més a més, ha especificat que és "massa aviat" per parlar sobre les negociacions, tot i que ha assegurat que el Ministeri d'Exteriors "podrà formar una delegació ràpidament".

"El més important és el comportament responsable de la part ucraïnesa", ha dit Zakhàrova, que també ha remarcat que "l'única qüestió és que Kíev, pel seu compte o sota la influència d'Occident, no ideï enganys i mentides". "I perquè aquests representants del règim de Kíev no es comencin a refutar entre si en aquest moment", ha afegit.