Cinc homes i una dona van ser assassinats a trets i cinc més van resultar ferits aquest dissabte a la ciutat de Fortaleza (al nord-est del Brasil), després de ser atacats per un grup d’encaputxats que van irrompre al lloc on eren reunits celebrant Nadal, segons van informar fonts oficials.

La matança va ser de matinada en un camp de futbol del barri de Sapiranga. D’acord amb les autoritats, els sospitosos van fugir amb un vehicle i dues motocicletes després de perpetrar el crim i els ferits van ser socorreguts per veïns, que els van traslladar a un hospital proper.

Deu detinguts

Fins al moment, deu persones han sigut detingudes per la policia, que s’ha apoderat de sis armes que possiblement van ser utilitzades en la matança.

La policia ha assenyalat que els motius de l’acció estan sota investigació, però d’acord amb testimonis recollits per les autoritats, el crim podria haver-se ocasionat per una disputa entre grups de delinqüents de la regió, ja que algunes víctimes tenien condemnes en el seu historial.

Amb la d’aquest dissabte, ja són set les matances ocorregudes a la capital de l’estat de Ceará aquest any –més del doble de les tres que hi va haver el 2020–, uns crims que han deixat un saldo de 32 víctimes mortals el 2021.