Grups mediambientals han criticat aquest dissabte la passivitat que ha exhibit Alemanya durant la conferència climàtica de la COP26 que s'ha celebrat durant les últimes dues setmanes a la ciutat de Glasgow.

L'expert en clima d'Oxfam, Jan Kowalzig, ha acusat els polítics de sucumbir als interessos de la poderosa indústria automotriu d'Alemanya durant la cimera a Glasgow. En declaracions a DPA, Kowalzig va lamentar la falta de voluntat qwue va exhibir Alemanya per unir-se a una aliança per a la transició a automòbils lliures d'emissions.

Aquesta falta de compromís demostra, en la seva opinió, que el govern alemany està atenent a les necessitats de les grans empreses del motor del país.

De la mateixa manera, la líder del moviment Fridays for Future, Luisa Neubauer, ha lamentat que Alemanya ja havia deixat una mala impressió abans de la cimera en presentar un pla de protecció climàtica insuficient davant les Nacions Unides.

Neubauer ha demanat als tres partits que estan entaulant converses per a un govern de coalició al país (Socialdemòcrates, Verds i liberals) que prioritzin l'objectiu de limitar l'escalfament global a 1,5 graus centígrads per sobre dels nivells preindustrials.

Finalment, el president de l'organització ambiental alemanya BUND, Olaf Bandt, va confessar la seva preocupació pel silenci del candidat a canceller dels socialdemòcrates, Olaf Scholz, sobre polítiques favorables al medi ambient, després de presentar-se com el "canceller climàtic" durant el període previ a les eleccions del setembre.