Almenys vuit persones han mort i desenes han resultat ferides aquest divendres al festival de música Astroworld que se celebra a Houston (Texas, EUA). Segons els primers indicis apuntats per les autoritats, una allau humana hauria desencadenat la tragèdia. "Tenim vuit persones mortes i diversos individus més ferits", ha confirmat el cap dels bombers de Houston Samuel Peña.

Era la primera nit del macrofestival, que se celebrava al complex esportiu i d'oci NRG Park de la ciutat de Houston. Segons les primeres investigacions, l'incident va tenir lloc durant un dels primers concerts de la nit, el protagonitzat pel cantant de rap Travis Scott, quan una multitud de persones es va arremolinar davant de l'escenari i "va començar a aixafar a la gent que es trobava a primera fila", segons ha explicat Peña. Aquesta situació va provocar escenes de pànic entre els assistents i els primers ferits. "Hem transportat fins al moment a 17 persones a hospitals. Onze d'elles estaven en aturada cardíaca", ha afegit Peña en la primera compareixença davant els mitjans després de la tragèdia, sense donar de moment més detalls.

Totes les activitats del festival previstes per a aquest dissabte han estat cancel·lades, han informat els organitzadors a la cadena local KHOU11.