El Govern Metropolità de Tòquio ha confirmat aquest diumenge 4.066 noves infeccions per coronavirus, 1.008 més que fa una setmana i el total diari més alt mai registrat en diumenge, enmig de xifres rècord de casos a nivell nacional, amb més de 15.700 contagis diaris.

Amb el balanç d'aquest diumenge és el cinquè dia consecutiu que la xifra de contagis diaris ha superat els 4.000, cosa que indica que la infecció continua propagant-se ràpidament, informa la cadena estatal japonesa NHK.

Les autoritats han informat que 151 persones estaven greument malaltes, un augment d'una persona pel que fa a dissabte. Cal recordar que el recompte nacional de casos va aconseguir un rècord per quart dia consecutiu dissabte amb 15.753 noves infeccions, segons l'agència oficial de notícies Kyodo.

Quan van començar els Jocs Olímpics el 23 de juliol, la capital va reportar 1.359 casos diaris de coronavirus, i el públic temia que les infeccions poguessin aconseguir nivells rècord durant els jocs.

El mateix dia es van introduir mesures més dures contra la pandèmia a vuit prefectures recentment sota un estat d'emergència, i es va demanar als operadors de restaurants que reduïssin els horaris d'obertura i suspenguessin el servei d'alcohol.

Ara s'han imposat mesures més estrictes a Tòquio, seu dels Jocs Olímpics, i a cinc prefectures més l'estat d'emergència, a causa de la propagació de la variant Delta del coronavirus, altament contagiosa.