El Govern francès ha anunciat que impedirà l'entrada o el retorn al país a aquells viatgers des d'Espanya no vacunats si no presenten una prova negativa de coronavirus el resultat de la qual tingui data de 24 hores abans a la seva arribada.

A més d'Espanya, en aquesta llista hi ha el Regne Unit, Portugal, Xipre, Grècia i els Països Baixos, segons ha informat aquest dissabte el primer ministre francès, Jean Castex.

La mesura entrarà en vigor a partir de diumenge a la mitjanit, d'acord amb el comunicat publicat al web del Butlletí Oficial de l'Estat francès.

Fins ara, s'exigia una PCR negativa de menys de 48 hores per als viatgers procedents del Regne Unit i un test de 72 hores per als procedents d'Espanya, Portugal, Xipre, Holanda i Grècia.

«Al mateix temps, i a causa que les vacunes són efectives contra el virus, i en particular contra la seva variant Delta, les limitacions que pesaven sobre els viatgers que tenen una vacunació completa amb una vacuna reconeguda per l'Agència Europea de Medicaments (Pfizer, Moderna, AstraZeneca o Janssen) s'aixecaràn a partir d'aquest dissabte 17 de juliol, independentment del país d'origen», ha afegit el Govern francès.

Així mateix, la llista de països declarats com a «zones vermelles» s'ampliarà en les properes hores amb Tunísia, Moçambic, Cuba i Indonèsia, precisa el Govern en un comunicat.