L'atleta olímpic ugandès que es troba en parador desaparegut des del divendres es va escapar amb la intenció de començar una nova vida, d'acord amb una nota trobada a la seva habitació en la qual va deixar escrit: "Vull treballar al Japó". Julius Ssekitoleko, de 20 anys, estava des de finals de juny a Izumisano, la localitat japonesa on l'equip olímpic d'Uganda té el seu allotjament i instal·lacions d'entrenament previs als Jocs Olímpics de Tòquio.

L'esportista va abandonar sense avís l'hotel en el qual es trobava i a primera hora del divendres va comprar un bitllet de tren amb destinació a Nagoya, a uns 200 quilòmetres de distància, segons nous detalls de la recerca publicats aquest dissabte per l'agència local de notícies Kyodo.

Segons funcionaris de Izumisano, Ssekitoleko va deixar escrit en la seva nota que no volia tornar a Uganda per les condicions de vida difícils del país africà i va demanar als membres de la seva delegació que li lliurin les seves pertinences a la seva dona al seu país d'origen.

El parador de l'esportista continua sent desconegut de moment, encara que un representant d'Uganda va aconseguir contactar amb ell per telèfon durant la tarda del divendres sense obtenir més informació.