Diverses persones van llançar en dos llocs diferents caps humans davant dues taules de votació de la fronterera ciutat de Tijuana durant la celebració aquest diumenge de les eleccions intermèdies que renovaran a la Cambra de Diputats, les governacions de 15 de les 32 entitats federatives, alcaldes, congressos locals, en el seu conjunt de 20.417 càrrecs públics. Suposen el primer gran examen al Govern de López Obrador, amb 93 milions de mexicans cridats a les urnes.

A la ciutat de Tijuana, al nord-occidental estat de Baixa Califòrnia, aquest diumenge un home es va acostar a un col·legi electoral i va llançar un cap humà per després fugir. L’esmentat incident va produir-se sobre les 09.00 hora local (16.00 GMT) i uns quaranta minuts després en un altre carrer d’aquesta fronterera ciutat una altra persona va llançar restes humanes dins de dues bosses a uns cent metres de distància d’una altra mesa de votació.

Passat el migdia, un altre succés similar va produir-se al barri Mariano Matamoros, quan es va llançar un altre cap humà. A Mexicali, una altra de les ciutats més importants de la regió, també es van registrar diversos incidents.