01 de abril de 2021
01.04.2021
L'Empordà
Emergència sanitària

Itàlia amplia les restriccions per la situació del coronavirus fins a final d'abril

El país manté el tancament de bars, restaurants, cinemes, teatres, gimnasos i piscines

01.04.2021 | 11:08
Itàlia amplia les restriccions per la situació del coronavirus fins a final d'abril

El Govern d'Itàlia ha anunciat aquest dijous, 1 d'abril, que ampliarà un conjunt de restriccions per contenir el coronavirus fins el pròxim 30 d'abril. El decret que s'ha aprovat i s'aplicarà a partir del 7 d'abril estableix la prohibició de circular al país i les visites a familiars i amics a les zones vermelles a més de mantenir el tancament de bars, restaurants, cinemes, teatres, gimnasos i piscines, segons recull 'La Repubblica'.

Una altra mesura és la vacunació obligatòria de "comerciants i treballadors que desenvolupin l'activitat en estructures sanitàries públiques i privades, estructures socials i assistencials, públiques i privades, farmàcies, parafarmàcies i despatxos professionals".

Aquesta mesura és una reacció al fet que una part del personal mèdic es mostra escèptic amb la campanya de vacunació, segons l'agència DPA. Així mateix, la normativa planteja reobrir les escoles per als menors.

Pel que fa a les últimes dades, el Ministeri de Salut italià ha informat que s'han diagnosticat 23.904 positius i 467 decessos diaris, la qual cosa suposa que des del començament de la pandèmia han mort 109.346 persones i infectat 3.584.899, de les quals 2.913.045 s'han recuperat.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook