02 de gener de 2021
02.01.2021
L'Empordà
França

La Policia francesa desallotja una festa de Cap d'Any amb més de 2.500 persones a Rennes

Han abandonat el recinte aquest matí sense necessitat d'intervenció policial directa

02.01.2021 | 17:10
Imatge de la festa il·legal de Rennes.

La Policia francesa ha desallotjat aquest dissabte una festa de Cap d'Any a la localitat de Rennes, al nord-oest del país, que s'ha perllongat fins a aquest mateix matí després d'amonestar més de 450 dels seus 2.500 participants per incomplir la normativa de protecció de coronavirus.

Han acabat de sortir de les instal·lacions poc abans de les vuit del matí sense necessitat d'intervenció policial directa, segons informa el portal de notícies Tendance Ouest.

"Les forces de seguretat interna han dut a terme el cessament de la festa 'rave' il·legal. Continuem amb els controls i les amonestacions als participants segons surten de les instal·lacions", ha fet saber aquest dissabte el ministre de l'Interior, Gerald Darmanin, al seu compte de Twitter aquest mateix dissabte.

Unes 2.500 persones, de tot França i fins i tot de l'estranger, havien concertat una cita des de dijous per a aquesta festa que les autoritats no van poder evitar.

De fet, dijous a la nit, els gendarmes van provar d'evitar aquesta festa i es van enfrontar a la violenta hostilitat de molts participants", va explicar divendres la prefectura d'Ille-et-Vilaine.

Durant aquests enfrontaments "es va calar foc a un vehicle de la gendarmeria, tres més es van fer malbé i alguns policies van acabar ferits per pedres i cops d'ampolla", segons les forces de seguretat.

Segons la prefectura, Protecció Civil i Techno + (associació que intervé per a la prevenció de riscos durant les festes) estimen en "uns centenars" el nombre de festes encara actives aquest dissabte al matí, però no es disposa d'una xifra concreta.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook