El president de la República Francesa, Emmanuel Macron, ha anunciat aquest migdia des del Pertús, un important increment dels efectius policials en la vigilància de les zones fronteres del seu país per a lluitar contra el terrorisme. Macron respon així als darrers atacs soferts en diverses localitats franceses.

Emmanuel Macron ha explicat que reforçaran els controls fronterers en la lluita contra el terrorisme, el tràfic de drogues i la immigració irregular. Macron ha detallat que preveu duplicar el nombre d'efectius policials i militars en aquests controls, passant dels 2.400 als 4.800, i també ha dit que demanarà a altres estats membres de la Unió Europea una reforma "en profunditat" de la zona Schengen sobre les fronteres exteriors. "S'ha de repensar i reforçar la protecció comunitària", ha dit Macron. L'anunci arriba després de l'onada d'atemptats que està patint el país. El darrer, en una església de Niça.

El president francès ha afirmar que alguns grups territoristes utilitzen aquests fluxos d'immigació "clandestina" nodrir-se, tot i que ha insistit que no "s'ha de confondre tot", en relació als discursos de l'ultradreta.