Un jove vestit a l'estil medieval i amb una arma blanca va matar dues persones i en va ferir cinc més la passada nit de Halloween a prop del Parlament provincial de Quebec (Canadà), segons ha informat la policia. L'assaltant, de 20 anys, va ser detingut per agents de la policia, que van demanar als habitants de la ciutat francòfona que no sortissin de casa.

«Poc abans de la 1 de la matinada el Servei de Policia de la ciutat de Quebec ha arrestat un individu. Demanem als ciutadans de la ciutat de Quebec que es quedin a casa amb les portes tancades, ja que la investigació segueix en curs», va afirmar aquest cos de seguretat a través d'un comunicat.

Alerta a la població

Prèviament, la policia havia emès una nota d'alerta a la població perquè «evités el turó parlamentari», on s'havien registrat els fets.

Aquest atac té lloc després d'una sèrie d'atacs amb arma blanca registrats aquesta setmana a França, després de l'assassinat del professor Samuel Paty, decapitat per haver mostrat en una classe de llibertat d'expressió caricatures del profeta Mahoma.

El primer ministre canadenc, Justin Trudeau, va qualificar els assassinats a França d'«odiosos» i va manifestar que «aquests terroristes, aquests assassins, no representen de cap manera l'islam i no defineixen els musulmans, al Canadà, a Europa ni a cap part del món».