El Ministeri de Salut de la Xina ha confirmat aquest divendres que, per segon dia consecutiu, no s'ha registrat cap cas de coronavirus epicentre de la pandèmia, i tampoc cap positiu a nivell local.

No obstant això, la Xina ha registrat 39 casos exportats de l'estranger, fet que eleva a 228 el còmput total de positius procedents d'altres països, i també s'han registrat tres víctimes mortals.

Dels 39 casos, 14 són de la província de Guangdong, vuit a Xangai, sis a Pequín i tres a Fujian. També s'ha registrat un cas a Tianjin, Liaoning, Heilongjiang, Zhejiang, Shandong, Guangxi, Sichuan i Gansu.

D'aquesta manera, les últimes xifres deixen un nombre de 80.967 casos positius de coronavirus confirmats i 3.248 víctimes mortals al país asiàtic, després de les tres morts d'aquest divendres.

Alhora, els casos greus han disminuït en 178, fins als 2.136, mentre que els sospitosos d'haver contret la malaltia s'han xifrat en 31. En total, a la Xina hi ha 104 casos sospitosos de coronavirus.

D'altra banda, s'han donat d'alta 730 persones, fet que suposa un total de 71.150 pacients recuperats. No obstant això, 6.569 encara continuen ingressats.

Les autoritats han informat que 8.989 persones que van tenir contacte pròxim amb malalts encara estan en observació mèdica, mentre que 1.197 han acabat aquest dijous la vigilància.

A més a més, s'han confirmat 208 casos de coronavirus a Hong Kong, entre els quals quatre morts, i 17 a Macau. En total, s'han donat d'alta 98 pacients a Hong Kong, mentre que a Macau es mantenen en deu.