Diverses persones han mort com a conseqüència d'una estampida durant el multitudinari funeral del general iranià Qasem Soleimani, abatut la setmana passada per una operació militar nord-americana a la capital de l'Iraq, segons mitjans estatals iranians.

El responsable dels serveis d'emergències de l'Iran ha confirmat una estampida amb diverses víctimes al funeral celebrat a Kerman, encara que inicialment no ha ofert cap xifra concreta, segons l'agència Tasnim i la cadena estatal Press TV.

Després de diverses jornades de mobilització en diferents punts de país, el fèretre amb les restes morals de Soleimaini, antic responsable de la Força a la Quds de la Guàrdia Revolucionària, ha arribat aquest dimarts a la seva ciutat natal, on la ciutadania estava de nou convocada a mostrar el seu suport al règim.

Segons Press TV, diversos milions de persones han respost a la crida --xifra impossible de verificar-- i durant la concentració s'han corejat consignes que proclamen "mort als Estats Units". Els assistents també han exhibit imatges de Soleimaini, a què consideren un heroi nacional.

El líder suprem de l'Iran, l'aiatol·là Ali Khamenei, ha clamat "venjança" contra els Estats Units després de l'atac, que ha aguditzat l'escalada de tensions al Pròxim Orient. El president nord-americà, Donald Trump, ha al·legat que amb la mort del general s'han evitat altres atacs.