Almenys 18 persones han mort i 149 han resultat ferides pel pas del tifó 'Hagibis' per Japó, considerat el més poderós que ha colpejat el país en dècades.

Les víctimes han mort a les prefectures de Kanagawa, Tochigi, Gunma, Iwate, Miyagi, Fukushima, Chiba i Saitama, segons ha informat la cadena nipona NHK. A més, altres 30 persones estan desaparegudes.

Les autoritats han informat que la xifra de víctimes mortals podria augmentar, ja que continuen treballant per determinar el nombre total de morts. Així mateix, s'estan duent a terme operacions de rescat en moltes zones del país que han patit esllavissades de terra i inundacions.

Segons la cadena NHK, les pluges torrencials han provocat que fins a 14 rius al nord-est es desbordessin. Al voltant de 376.000 habitatges es troben sense electricitat, mentre altres 14.000 no tenen subministrament d'aigua.

'Hagibis', que significa 'velocitat' en tagal, va tocar terra a l'illa principal del Japó, Honshu, aquest dissabte a la nit, un mes després que un dels temporals més forts en els últims anys copegés el país i provoqués danys en 30.000 habitatges.