La convocatòria a través de xarxes socials per a "assaltar" la base militar secreta al desert de Nevada coneguda com 'Àrea 51' ha derivat en una escena festiva en els voltants de la zona, fortament vigilada.

L'acte ha atret a diverses desenes de persones, si bé la majoria no ha intentat entrar a les instal·lacions, que es creu des de fa temps que alberguen secrets sobre vida extraterrestre.

Entre els entusiastes dels ovnis i curiosos, un home va usar un vestit espacial taronja i alguns barrets de paper alumini i màscares extraterrestres. Un cartell a la reunió deia 'Salveu ET del Govern ', mentre que en un altre es podia llegir' Jesucrist era un alien '.

Per la seva banda, les autoritats han detingut breument a una dona que es va ajupir sota una porta, si bé la resta va romandre fora del perímetre de seguretat.

"Només són aquí per veure què està passant", ha manifestat el sergent Orlando Guerra, de la Divisió d'Investigació del Departament de Seguretat Pública de Nevada. "Estan aquí per divertir-se", ha afegit.

La Força Aèria d'Estats Units havia emès un advertiment al públic perquè no ingressés a l' 'Àrea 51', que diu que s'utilitza per provar aeronaus i entrenar personal.

L' 'Àrea 51' ha estat envoltada en el misteri des de fa temps, encoratjant teories conspiratives que alberga les restes d'un plat volador i els cossos de la seva tripulació alienígena d'un suposat accident d'un objecte volador no identificat a Roswell, Nou Mèxic, el 1947.