30 de agost de 2019
30.08.2019

Tres embarassades avorten pel brot de listeriosi

Dos dels avortaments s'han produït a Sevilla i el tercer, a Madrid

30.08.2019 | 14:22
Imatge de l'hospital Virgen del Rocío de Sevilla

Dues dones embarassades que estaven ingressades pel brot de listeriosis han avortat en les darreres hores a Sevilla, segons informa la Junta d'Andalusia. Ambdues havien consumit l'aliment contaminat i estaven hospitalitzades als hospitals Virgen Macarena i Virgen del Rocío de la capital andalusa. Alhora, una altra dona que estava ingressada a Madrid, també ha avortat pel mateix motiu.

Els dos avortaments de Sevilla s'han produït en les setmanes 8 i 32 de gestació. A l'espera de tenir els resultats de les proves realitzades, la sospita diagnòstica és que la defunció dels fetus s'ha produït per corioamnionitis per listeria monocytogenes.

Des de la Junta s'ha traslladat les condolences a aquestes dones i les seves famílies a les quals se'ls ofereix tot el suport possible en aquestes dures circumstàncies.

197 casos a Andalusia

La Conselleria de Salut i Famílies va informar ahir de la confirmació d'un nou cas d'infecció per Listeria monocytogenes a la província de Sevilla, amb el qual ascendeixen a 197 els casos confirmats des de l'inici de l'alerta.

Alhora, però, «continua baixant» el nombre de pacients hospitalitzats amb sospita d'infecció o amb infecció confirmada. Així, el nombre de persones hospitalitzades és de 67 quan el dia anterior s'elevava a 77, fet que suposa una reducció del 13%.

Pel que fa a nous casos d'infecció per listèria, són 197 els casos confirmats des de l'inici de l'alerta, decretada el passat 15 d'agost. A més, el Govern andalús destaca que no s'han registrat nous casos confirmats amb data d'exposició a l'aliment contaminat després del dia 15 d'agost.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook