El govern espanyol està disposat a participar en un "repartiment equilibrat" dels migrants a bord del vaixell Open Arms i està treballant amb la Comissió Europea i altres països membres de la UE per aconseguir una solució comuna.

Segons han informat a EFE fonts de Moncloa, el Govern busca una solució "europea, ordenada i solidària" per al vaixell Open Arms, que es troba aquest dijous al costat de l'illa de Lampedusa després de dues setmanes d'espera per poder desembarcar els 147 migrants.

Les fonts han assegurat que el Govern confia poder aconseguir aquesta solució i que per això ja ha traslladat a la Comissió Europea, al Govern italià i als països implicats en aquesta operació que Espanya està disposada a rebre una part dels migrants.

El Govern considera que el repte migratori ha de ser afrontat per la Unió Europea mitjançant mecanismes de col·laboració en els quals participin els països membres, entenent que no és un problema exclusiu dels Estats riberencs del Mediterrani sinó del conjunt de la Unió.