La cancellera alemanya, Angela Merkel, ha assegurat aquest divendres que es troba en condicions d'exercir la seva feina després de les setmanes de rumors sobre la seva salut després de patir tremolors en públic.

"Puc fer la meva feina", ha assegurat la cancellera. "Com a persona que sóc, m'interessa més que ningú la meva pròpia salut", ha afegit, abans de reiterar que està capacitada per seguir en el càrrec durant els dos anys que li queden de mandat.

"2021 marca el final de la meva etapa política", ha reiterat. "Espero començar una nova vida després d'això. Però ara mateix, em sento bé", ha declarat.

Merkel va rebre asseguda aquesta setmana a la primera ministra de Moldàvia, Maia Sandu, com ja va fer amb la mandatària danesa, Mette Frederiksen, la setmana passada, a causa dels tremolors que pateix.

És la segona vegada que Merkel opta per romandre asseguda durant la recepció d'un líder internacional per evitar els tremolors que ha patit en les últimes setmanes.

La primera vegada que aquestes sacsejades van sorprendre Merkel en ple acte oficial va ser el 18 de juny passat al costat del president ucraïnès, Volodimir Zelenski. Llavors, els va atribuir a una deshidratació momentània i va descartar problemes greus de salut. També va patir un episodi similar el passat 10 de juliol, al rebre a Berlín al primer ministre de Finlàndia, Antti Rinne.

La cancellera, però, va rebre dempeus l'himne francès i mig centenar de participants en la desfilada militar celebrat diumenge passat a París amb motiu del Dia Nacional de França; l'aniversari de la Presa de la Bastilla, després de setmanes de rumors sobre el seu estat de salut.